Lucrarile Astaldi pe Henri Coanda, aproape 300 mil. euro

Autor: Catalin Lupoaie 18.01.2008
Compania italiana Astaldi, una dintre cele mai active de pe piata romaneasca de constructii, va participa la realizarea celei de-a treia etape a proiectului de dezvoltare si modernizare a Aeroportului International Henri Coanda din Otopeni, contract in valoare de 76 de milioane de euro.
In urma castigarii acestui contract, valoarea cumulata a contractelor Astaldi pentru modernizarea aeroportului Otopeni a ajuns la circa 290 de milioane de euro.
Astaldi va executa lucrarile de extindere a terminalului de sosiri si a celui de pasageri, va renova salonul oficial, va reorganiza fluxul de pasageri si va construi o noua parcare. Lucrarile de modernizare vor demara la inceputul anului 2008, urmand sa se desfasoare pe durata urmatoarelor 36 de luni.
Astaldi a inceput operatiunile in Romania in urma cu peste 20 de ani, iar firma este implicata, in prezent, in lucrarile de reabilitare a aeroportului international de la Cluj-Napoca, unde va construi un terminal nou. Valoarea lucrarilor se va ridica la 25 de milioane de euro.
O alta lucrare importanta la care va participa Astaldi este reconstruirea Stadionului National "Lia Manoliu" in asociere cu compania germana Max Bogl in cadrul unui contract cu o valoare totala de 170 de milioane de euro.
De asemenea, Astaldi a participat la constructia autostrazii Bucuresti - Constanta, unde a fost implicata in constructia tronsoanelor Drajna-Fetesti, Fetesti-Cernavoda, si construieste in prezent pasajul suprateran de la Basarab, in Bucuresti, contract in valoare de 178 de milioane de euro pe care l-a castigat in parteneriat cu compania spaniola FCC Construction.
Grupul italian Astaldi a realizat in primele noua luni ale anului trecut venituri 930 de milioane de euro, in crestere cu 19% fata de aceeasi perioada a anului precedent, si un profit net de 26,8 milioane de euro.