Angela Cretu a preluat operatiunile Avon in opt tari

Autor: Cristina Stoian 15.01.2008
Angela Cretu (foto), in varsta de 33 de ani, managerul general al companiei de cosmetice Avon Romania, a fost desemnata, la sfarsitul anului trecut, sa conduca operatiunile producatorului de cosmetice in Europa de Sud-Est, de unde coordoneaza activitatea din opt tari. In urma promovarii in functia de manager general al Avon pe Europa de Sud-Est, Cretu a ajuns sa controleze tari ca Romania, Bulgaria, Macedonia, Albania, Moldova, Croatia, Slovenia si Bosnia. Acestea fac parte dintr-o regiune care a generat in 2006 afaceri de peste un miliard de euro.
Angela Cretu se alatura astfel celor 17 romani care lucreaza in pozitii de middle si top-management in filiale Avon din intreaga lume, una dintre cele mai recente expatrieri fiind a unui manager roman care a plecat in India. Ang ela Cretu a preluat postul de manager general pe Europa de Sud-Est de la Hristo Manov, promovat la randul sau in functia de manager general al Avon in zona Rusiei. Tot pe piata cosmeticelor, un alt manager roman care a ajuns sa controleze compania la nivel regional este Alexandra Gatej, presedintele Unilever pe Europa Centrala si de Sud (USCE).
Potrivit reprezentantilor companiei, Avon Romania, filiala locala a grupului american de cosmetice, nu va avea un nou manager, operatiunile urmand sa fie conduse de Angela Cretu. Aceasta lucreaza in cadrul Avon de noua ani, iar in 2002 a fost numita director national de vanzari al Avon in Serbia. Dupa ce a ocupat si postul de director general interimar al Avon in Serbia si Muntenegru, a venit, la 1 iulie 2005 in functia de manager general pe Romania, in locul lui Srdjan Mijuskovic, care a fost promovat intr-o pozitie executiva pentru operatiunile companiei din Europa, Orientul Mijlociu si Africa.
Avon Romania a realizat in 2006 o cifra de afaceri de pana la 100 mil. euro.
Pe piata locala a vanzarilor directe, alaturi de Avon mai activeaza Oriflame, Amway si Zepter.