Siemens SRL va fuziona Frosys Cluj

Autor: Mediafax 09.01.2008
Siemens SRL, controlata de grupul german Siemens, va absorbi firma de echipamente electrice si automatizari Frosys din Cluj-Napoca, pe care a achizitionat-o integral anul trecut, informeaza Mediafax.

Firma Frosys va fi dizolvata, iar patrimoniul acesteia va fi transmis integral catre Siemens SRL.

Fuziunea urmareste eficientizarea structurii organizationale, fluidizarea procesului decizional si concentrarea resurselor economice ale filialelor Siemens din Austria, se arata in proiectul de fuziune.

Valorile celor doua firme, calculate pe baza rezultatelor financiare de fuziune incheiate la 30 septembrie 2007, sunt de 197,95 milioane lei, pentru Siemens SRL, respectiv 21,3 milioane lei in cazul Frosys.

Filiala Siemens din Romania a finalizat, in luna martie a anului trecut, procesul de achizitie a Frosys Cluj-Napoca, dupa ce a primit acordul Consiliului Concurentei.

Frosys activeaza pe piata industriala romaneasca din anul 1995, cu echipamente si solutii in domeniul electric si al automatizarilor industriale. Firma este partener Siemens din 1996, devenind mai tarziu centru autorizat de Reparatii si Service pentru echipamente Siemens, precum convertoare si redresoare de frecventa.

Grupul german Siemens este prezent in Romania din anul 1905 si are activitati in domenii precum transporturi, energie, automatizari, actionari, tehnica medicala si comunicatii.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro