Fondul austriac New Frontier a preluat integral Romsys

Ziarul Financiar 21.12.2007
Fondul austriac New Frontier Holding GmbH, cu sediul central in Viena, a semnat pe data de 19 decembrie contractul prin care a preluat integral de la omul de afaceri Marius Cojanu compania Romsys, unul din cei mai mari furnizori de servicii IT de pe piata locala, a declarat pentru ZF Branislav Vujovic, CEO al New Frontier Holding.

"Achizitia Romsys e un pas important pentru a ne atinge scopul de a crea un grup IT puternic in Europa centrala si de est. Privim Romania ca pe una din cele mai importante piete din aceasta regiune", a spus Vujovic. Romsys, companie infiintata in 1993, era detinuta integral de Marius Cojanu.

Compania a inregistrat anul trecut un profit brut de 5,8 mil. dolari (4,6 mil. euro) la o cifra de afaceri de 32,4 mil. dol ari (25,8 mil.euro), ambii indicatori fiind in scadere fata de anul precedent.

Compania a avut in 2005 o cifra de afaceri de 39,2 mil. dolari (31,5 mil. euro) si un profit brut de 11,1 mil. dolari (8,9 mil. euro). Reprezentantii fondului austriac nu au dorit sa ofere detalii asupra valorii tranzactiei prin care au preluat 100% din actiunile Romsys.