Dezvoltatorul de la Casa Radio face mall la Bacau

Ziarul Financiar 20.12.2007
Compania israeliana de dezvoltare imobiliara Plaza Centers, actionarul majoritar al proiectului Dambovita Center din Capitala, derulat pe platforma Casei Radio, va realiza un proiect mixt la Bacau, care va cuprinde un centru comercial, precum si spatii rezidentiale, potrivit companiei de consultanta imobiliara DTZ Echinox, agentul de inchiriere a proiectului.
Centrul comercial va avea o suprafata inchiriabila de 30.000 de metri patrati si o parcare de 2.100 de locuri, in timp ce spatiile rezidentiale vor avea o suprafata de 47.000 de metri patrati, circa 500 de locuinte.
Proiectul urmeaza a fi livrat in cel de-al treilea trimestru al anului 2009, acesta fiind cel de-al treilea centru comercial din Bacau, dupa Arena Mall si European Retail Park Bacau. Pla za Centers mai are in derulare alte patru proiecte comerciale in tara, la Iasi, Timisoara, Slatina si Miercurea-Ciuc. Per total, compania va investi in urmatorii doi ani un miliard de euro pentru realizarea a cinci proiecte imobiliare in Romania, suma incluzand si proiectul din Capitala.
Plaza Centers, ale carei actiuni sunt listate la Bursa din Londra de anul trecut, este prezenta in tari precum Ungaria, Polonia sau Cehia si si-a extins de curand operatiunile in Asia. Cel mai mare proiect din Romania al Plaza Centers, excluzand Casa Radio, va fi realizat la Iasi, unde compania israeliana va investi 115 milioane de euro.