10% din site-ul Trilulilu.ro, 100.000 de euro

Autor: Ionut Mustata 13.12.2007
Fondatorii site-ului local de video sharing (partajare de clipuri video) Trilulilu.ro au vandut un pachet de 10% din Trilulilu SRL pentru 100.000 de euro, dupa ce au investit 30.000 in lansarea site-ului, care a avut loc la inceputul acestui an. Cumparatorul este Alexis Bonte, un antreprenor de origine franceza cu experienta in diverse proiecte online.
"Am considerat ca venirea lui Alexis in echipa nu poate aduce decat beneficii pentru Trilulilu. Experienta pe care el o are reprezinta un avantaj pentru noi. Trilulilu este o companie mica, iar know-how-ul pe care Alexis il aduce este foarte important in dezvoltarea viitoare", a declarat pentru ZF Sergiu Biris, directorul general al companiei.
Tranzactia, care a fos intermediata de firma de consultanta in management, marketing si domeniul juridic Birlea, Colceriu si Asociatii, duce valoarea Trilulilu la un milion de euro. Trilulilu.ro, primul proiect local de video sharing, a fost fondat de cinci tineri clujeni - Sergiu Biris, Andrei Dunca, Vlad Gorgan, Bogdan Colceriu si Dragos Birlea.
Dar aceasta nu a fost singura oferta de preluare primita de Trilulilu - tot in acest an Neogen a oferit 80.000 de euro pentru companie, dar aceasta a fost refuzata.
"Nu am cautat un exit rapid. Perspectiva de dezvoltare a proiectului pe termen lung a fost mult mai atragatoare", a adaugat Biris. Potrivit lui, valoarea companiei a fost stabilita in urma discutiilor avute cu Bonte, acesta avand o experienta indelungata in domeniul proiectelor online. Pentru perioada urmatoare, Trilulilu si-a propus sa devina cel mai important site din online-ul romanesc, existand posiblitatea unei eventuale extinderi peste granite.
"Pentru Romania dorim sa devenim cel mai important site din online-ul romanesc, dar vom lua in calcul pe viitor o eventuala extindere peste granite in zonele in care nu exista platforme puternice de sharing sau este loc pentru alti jucatori puternici", a precizat Biris.
Alexis Bonte este membru in consiliul de administratie al companiilor farmaceutice Farmacia y Salud, CPH Pharma, Centrofarm si este implicat in mai multe proiecte online printre care erepublik.com, fitnesskit.com, imodel.ro si yesnomayB.com.