Grecia va limita implicarea investitorilor privati in companiile de stat, vizand protejarea OTE

Autor: Mediafax 07.12.2007
Grecia va limita la 20% participatiile investitorilor privati la companiile de stat de interes strategic, a declarat, vineri, ministrul de Finante George Alogoskoufis, masura care ar avea rolul, potrivit analistilor, sa protejeze OTE fata de fondul de investitii Marfin, actionar al grupului.

Marfin Investment Group (MIG) a anuntat, vineri, ca, la data de 23 noiembrie, detinea o participatie de 18,45% la OTE, cel mai mare operator de telecomunicatii din Grecia, transmite Reuters.

Din totalul participatiei, MIG detine 7,89% din actiunile OTE in mod direct, restul de 10,56% fiind reprezentat de titluri aflate la dispozitia fondului de investitii si pe care acesta are dreptul sa le cumpere prin intermediul unor instrumente financiare, se arata intr-un comunicat al companiei.

"Achizitia unei participatii mai mari de 20% la companii de importanta strategica, care opereaza retele nationale de infrastructura, va necesita aprobarea comitetului interministerial pentru privatizare", a spus Alogoskoufis.

Analistii considera ca masura are rolul sa impiedice Marfin sa isi majoreze participatia la OTE si sa obtina controlul asupra managementului companiei.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro