Chimtitan isi va tripla capacitatea

Ziarul Financiar 29.11.2007
PRODUCATORUL local de vopsele Chimtitan va investi 4 milioane de euro in deschiderea unei noi unitati de productie pentru vopsele lavabile in Fundulea. "Am achizitionat terenul in primavara acestui an si am reusit sa obtinem aprobarile necesare constructiei. Fabrica va incepe productia la inceputul lui 2009", a declarat Silviu Filipoi, directorul de marketing al Chimtitan.
Unitatea de productie va avea o suprafata de 25.000 de metri patrati si va tripla capacitatea de productie actuala a companiei. "In prezent capacitatea de productie este de 3.200 de tone anual, dar dupa deschiderea fabricii din Fundulea vom putea produce 10.000 de tone", a adaugat Filipoi. Compania estimeaza ca detine 2,8% din totalul pietei de lacuri si vopsele. Pe segmentul de produse decorative, compania estimeaza o cota de piata de 1,5%. "Du pa deschiderea noii unitati in 2009, mizam pe cresterea cotei de piata pe segmentul produselor decorative cu 2,5%", a apreciat Filipoi. In prezent, din totalul vanzarilor companiei, aproximativ 60% sunt reprezentate de produse pentru sectorul industrial.
Principalii clienti ai Chimtitan pentru produsele industriale sunt companii din sectorul constructiilor metalice, santierele navale si industria constructoare de vagoane de cale ferata.
In primele sase luni, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 2,36 milioane de euro, in crestere cu 12,6% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. "Pentru anul acesta estimam o cifra de afaceri de 5,28 milioane de euro, in crestere cu 10% comparativ cu valoarea de 4,8 milioane inregistrata anul trecut", a declarat Filipoi.
Chimtitan a fost infiintata in 1991 si este detinuta de oamenii de afaceri Anton Sangiorzan, Laurentiu Popa si Victor Garea.