Murdoch incepe sa vanda din ziarele locale ale Dow Jones

Autor: Catalina Apostoiu 29.11.2007
Dow Jones & Company, publisherul Wall Street Journal, a anuntat ca este in cautarea unui cumparator pentru Ottaway, divizia de ziare regionale, scrie The New York Times.
Divizia detine opt cotidiene si 15 saptamanale in sapte state din SUA. Printre acestea se numara Cape Cod Times, Standard-Times din New Bedford, Inquirer and Mirror din Nantucket, Portsmouth Herald din New Hampshire si The Times Herald-Record din Middletown, New York.
Dow Jones, a carui achizitie de catre News Corporation urmeaza a fi incheiata pana la sfarsitul acestui an, a vandut sase ziare regionale anul trecut, utilizand sumele obtinute pentru a cumpara de la Reuters Group jumatate din actiunile diviziei Factiva pe care nu le detinea.
Vanzarea era asteptata, Rupert Murdoch, presedintele si directorul executiv al News Corp., de clarand in luna august ca "va vinde ziarele locale destul de repede", odata ce va finaliza achizitia Dow Jones in valoare de 5 miliarde de dolari. Achizitia Dow Jones ar putea fi incheiata in luna decembrie. O intrunire a actionarilor este programata pentru 13 decembrie, insa rezultatul acesteia este usor de prevazut din moment ce actionarii majoritari ai companiei, familia Bancroft, au cazut de acord sa sprijine incheierea tranzactiei.
Dow Jones a angajat Dirks, Van Essen & Murray, un broker din domeniul ziarelor din Santa Fe, pentru a se ocupa de potentiala vanzare. "Optiunile analizate includ posibila vanzare a unora sau a tuturor acestor ziare si a proprietatilor media asociate acestora", au declarat oficialii Dow Jones.