MediaPro a cumparat cotidianul ProSport

Autor: Miruna Lebedencu 28.11.2007
PubliMedia International, divizia de publishing a MediaPro, a preluat publicatia ProSport de la Ringier Romania, conform acordului incheiat pe data de 20 noiembrie si aprobat de Consiliul Concurentei. Pretul tranzactiei nu va fi facut public.
Aceasta este cea mai importanta tranzactie pe piata locala de media din acest an.
"ProSport este brandul a carui asociere cu MediaPro este fireasca. Pentru noi, aceasta achizitie inseamna readucerea brandului ProSport acolo unde ii este locul si un nou inceput. Initial, va fi o investitie care merita si un pas inainte in termeni de cota de piata. Pe termen mediu, va fi un business de succes", a declarat Cosmina Noaghea, director general al PubliMedia International, companie care editeaza si Ziarul Financiar.
"Revenirea titlului ProSport in portofoliul MediaPro va asigura ziarului si oamenilor care lucreaza pentru el un viitor promitator. Anul 2007 a fost unul de consolidare pentru Ringier Romania. In 2008, vom implementa o serie de proiecte majore cu impact pozitiv asupra sustenabilitatii si dezvoltarii afacerii", a spus Alexander Theobald, directorul general al Ringier Romania.
Cotidianul ProSport a fost lansat in 1997 de catre MediaPro si a fost vandut in 2003 grupului Ringier.
Tranzactia de acum include transferul titlului, al tuturor marcilor adiacente si al tuturor domeniilor online. Echipa editoriala, precum si angajatii care asigura coordonarea concursurilor specifice vor fi transferati catre PubliMedia. Conform contractului de vanzare-cumparare, termenii si conditiile stipulate in contractele de munca ale personalului transferat nu vor fi modificate de catre noul proprietar pentru o perioada de cel putin sase luni.
Transferul in noul sediu se va efectua la mijlocul lunii ianuarie. Pana atunci, toate activitatile de publishing legate de ProSport vor fi asigurate de catre Ringier Romania, ca si pana acum.
Conducerea echipei editoriale nu va fi transferata catre PubliMedia. Dorin Chiotea (redactorul-sef) va continua sa lucreze in cadrul Ringier Romania, iar atributiile de conducere editoriala ale lui Cristian Topescu inceteaza odata cu vanzarea titlului.
Noul redactor-sef al publicatiei va fi Dan Filoti, actualul redactor-sef adjunct. El isi va prelua responsabilitatile in prima zi dupa transferul efectiv din luna ianuarie.
"Doresc sa multumesc acestei echipe de oameni maturi si entuziasti, care au investit zi de zi energie si pasiune in ziarul ProSport. Vreau sa le multumesc in mod special lui Dorin Chiotea si domnului Cristian Topescu, care au stat la carma ziarului. Sunt bucuros sa pot pastra in cadrul Ringier Romania pe unul dintre cei mai valorosi, dedicati si loiali oameni, Dorin Chiotea", a mentionat Alexander Theobald.
PubliMedia International, compania de publishing a trustului MediaPRO, este unul dintre cei mai mari publisheri de pe piata din Romania. Avand un portofoliu bogat de publicatii (8 ziare, 8 reviste si 2 ghiduri), PubliMedia International acopera in acest moment toate segmentele importante de piata (presa de business, presa pentru femei, ghiduri tv, ghiduri de timp liber). Portofoliul sau include 2 cotidiane nationale si 6 ziare locale, 8 reviste si 2 ghiduri.
PubliMedia International ocupa pozitii de top pe urmatoarele segmente: Presa de business: Ziarul Financiar, Business Magazin, Target; Ziar national de calitate: Gandul; Reviste pentru femei: Ce se intampla doctore!, The ONE, Acasa Magazin; Reviste speciale: Descopera, ProMotor, go4it!; Ghiduri: ProTV Magazin, Time Out; Ziare locale: Clujeanul, Hunedoreanul, Bihoreanul, Sibianul, Banateanul, Ieseanul.
PubliMedia International a avut o evolutie spectaculoasa, marindu-si semnificativ cifra de afaceri de la an la an. Compania a facut noi achizitii si si-a dezvoltat cu succes brandurile pe care le detine, demonstrand astfel o capacitate ridicata de a genera continut editorial, de a-si forma echipe de profesionisti si de a-si marketa produsele.
Ringier este cel mai mare grup de presa elvetian. Cu operatiuni in zece tari, Ringier are peste 6.800 de angajati si publica peste 120 de ziare si reviste, produce aproximativ 20 de emisiuni TV si opereaza mai mult de 50 de website-uri si 11 tipografii.
In Romania, Ringier este publisherul numarul unu si una dintre cele mai importante companii media.
Produsele sale media ajung, impreuna, la aproape jumatate din populatia Romaniei: cotidianele Compact, Evenimentul zilei, Libertatea, saptamanalele Capital si Libertatea pentru femei, bilunarele Bravo, Bravo Girl, Lumea femeilor, lunarele Unica si Bolero, precum si numeroasele extensii de brand si suplimente.
De asemenea, Ringier este activ si in domeniul online, avand in portofoliu website-uri de top precum libertatea.ro si evz.ro. In 2007, Ringier a facut primul pas in televiziune, devenind actionar minoritar al canalului de divertisment Kanal D.
Lansat pe 2 iulie 1997, ProSport a fost primul cotidian full color din presa romaneasca. In 2003, titlul intra in portofoliul Ringier. Cateva luni mai tarziu, intreaga echipa a demisionat si a preluat conducerea publicatiei concurente Gazeta Sporturilor, detinuta de grupul Intact.
In iunie 2003, Dorin Chiotea a fost numit redactor-sef al ziarului. In 2004, sunt lansate editiile de Banat, Moldova si Oltenia ale ProSport. Dan Filoti este numit redactor-sef adjunct in aprilie 2005.
In februarie 2006, este relansata editia de duminica, in format compact. Trei luni mai tarziu, ProSport este lansat in format compact. In 2007, se relanseaza editia electronica a ziarului, www.prosport.ro.