Britanicii de la Keston Boilers, 13,2 mil. euro din centrale termice

Autor: Andrei Cretoiu 12.11.2007
Filiala locala a producatorului britanic de centrale termice Keston Boilers, compania Celsius 2000, mizeaza pe o cifra de afaceri de 13,2 milioane de euro anul acesta, in crestere cu aproximativ 17% comparativ cu anul trecut.
"In intervalul 1994-2004, compania a inregistrat o crestere a productiei de aproximativ 30% pe an, iar din 2004 pana in prezent de aproximativ 20% pe an. Pana la finele anului vom produce aproximativ 16.000 de unitati", a declarat Ioan Andromache, consultant al companiei.
Compania exporta 90% din productia de centrale termice in Marea Britanie, catre actionarul majoritar. Acesta distribuie produsele pe pietele din Anglia, Irlanda Portugalia si Noua Zeelanda.
"Centralele termice au fost primite foarte bine pe piata engleza, iar in 2001 compania noastra avea o cota de aproximativ 11% din piata centralelor in condensare", a explicat Andronache.
Centralele termice in condensare se deosebesc de cele clasice prin consumul redus de energie. "Peste 50% din totalul centralelor termice comercializate in Romania se incadreaza in clasa energetica C (consum ridicat - n.red.). Consumatorii nu pun inca pret pe o economie de 30% la gaze. Daca ne uitam la evolutia pretului gazelor naturale din ultimii ani, vom observa ca spre deosebire pe petrol, pretul lor nu scade niciodata, fiind in continua crestere", a declarat Andronache.
Compania, care detine o fabrica in judetul Ilfov, a investit in ultimii doi ani aproximativ 250.000 de euro in cercetare si modernizarea liniilor de productie.In prima jumatate a anului, compania Celsius 2000 a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 6,5 milioane de euro, in crestere cu 24% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.
Printre principalii jucatori care activeaza pe piata locala de centrale termice se numara Viessmann, Bosch, Vaillant, Ariston, Baxi si Kober.