BCR majoreaza dobanzile la depozite

Autor: Liviu Chiru 12.11.2007
BCR, cea mai mare banca din sistem, majoreaza de astazi dobanzile pentru depozitele in euro pe 6 si 12 luni cu pana la jumatate de punct procentual. Totodata, banca a majorat si dobanzile la contul de economii, atat la lei, cat si la euro.
Astfel, pentru depozitele pe sase luni banca plateste acum dobanzi incepand de la 3,5% pe an, respectiv cu 0,4 puncte procentuale peste nivelul precedent. Dobanzile variaza in functie de suma economista. Pentru depozite mai mari de 25.000 de euro, BCR a majorat dobanda cu jumatate de punct procentual, la 4% pe an.
Pentru scadenta de un an, dobanzile incep de la 3,75% pe an, in timp ce pentru sume mai mari de 25.000 de euro banca plateste 4,3% pe an.
Pentru contul de economii Maxicont in euro, BCR majoreaza dobanda cu pana la 1,5 puncte procentuale. In functie de valoarea soldului, banca plateste dobanzi cuprinse intre 3% si 3,25% pe an.
Pentru conturile de economii in lei, BCR a majorat dobanzile cu 0,3 pana la 1,7 puncte procentuale, in conditiile in care avea stabilite sapte transe, in functie de valoarea soldului. Banca plateste dobanzi intre 6% si 7,1% pe an.
Aceasta este prima ajustare de dobanzi la lei operata de o banca de top dupa intarirea politicii monetare operata de BNR incepand din septembrie. Pe piata monetara interbancara dobanzile pentru scadenetele scurte au urcat in prezent la 7,3% - 8% pe an, cu pana la 1,5 puncte procentuale mai mari, peste nivelurile din septembrie.