Afacerile HeidelbergCement au crescut cu 25,3%

Autor: Mediafax 06.11.2007
Cifra de afaceri a HeidelbergCement, al doilea mare producator de materiale de constructii la nivel mondial, din operatiunile desfasurate in Europa si Asia Centrala a crescut cu 25,3%, la 3,85 miliarde de euro, comparativ cu 3,08 miliarde de euro in perioada similara a anului 2006, conform unui raport citat de Mediafax.

Grupul german HeidelbergCement a raportat, in primele noua luni, un ritm semnificativ de crestere a vanzarilor de ciment in Europa de Est si Asia Centrala, exprimat prin doua cifre, cele mai mari majorari fiind consemnate in tarile baltice, Romania, Kazahstan si Polonia.

Una dintre tranzactiile in care a fost implicat grupul in perioada mentionata se refera la preluarea companiei britanice Hanson, pentru 15,8 miliarde de dolari. Ach izitia reprezinta cea mai mare tranzactie de acest tip din sectorul constructiilor, conducand la formarea celui de-al doilea mare grup din industrie, dupa Saint-Gobain.

La nivel de grup, afacerile HeidelbergCement au crescut cu 22,2%, la 7,2 miliarde de euro.

Profitul operational obtinut de grupul german s-a plasat la 1,3 miliarde de euro, in crestere cu 40,9% fata de perioada ianuarie-septembrie 2006, iar operatiunile derulate in Europa si Asia Centrala au generat un castig operational de 738 milioane de euro, in urcare cu 61,7%.

In regiunea europeana si central-asiatica, ritmul de dezvoltare economica s-a accelerat, iar in cazul unora dintre noile state membre ale Uniunii Europene investitiile in sectorul de constructii si consumul privat fiind principalele motoare de expansiune.

In Romania, HeidelbergCement detine trei fabrici de ciment, la Bicaz, Deva si Fieni, si unitati de betoane si agregate.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro