Productia de porumb a UE scade dupa recolta slaba din Ungaria si Romania

Autor: Mediafax 31.10.2007
Recolta de porumb a Uniunii Europene va fi in acest an cu 17% mai scazuta decat in anul precedent, ca urmare a secetei din Romania si Ungaria, in pofida cantitatii satisfacatoare obtinute pe teritoriul principalelor state producatoare, informeaza Reuters, citat de Mediafax.

Astfel, Consiliul International al Cerealelor a revizuit in scadere, cu un punct procentual, la 45,7 milioane de tone, estimarile privind productia de porumb in blocul celor 27 de state europene, fata de nivelul de 55,2 milioane de tone din 2006. Decizia consiliului a fost justificata prin nivelul defavorabil al recoltelor din Ungaria si Romania.

Scaderea recoltei de porumb a determinat cresterea pretului nutretului, iar crescatorii de porci au anuntat o manifestatie nationala pe 15 noimebrie.

In Romania, unde porumbul a fost recoltat pe mai mult de 90% din suprafata cultivata, cantitatea totala obtinuta este estimata sa coboare sub 3,5 milioane de tone, cel mai scazut nivel din ultimii 18 ani, de la o recolta de noua milioane de tone in anul precedent.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro