Afaceri in crestere cu 35% pentru K Tech Electronics in primele 9 luni

Ziarul Financiar 31.10.2007
K Tech Electronics a inregistrat in primele noua luni ale acestui an o cifra de afaceri de 62,5 milioane de dolari, cu 35% peste valoarea consemnata in urma cu un.

Potrivit reprezentantilor companiei, cea mai mare pondere in structura cifrei de afaceri a fost inregistrata de Divizia Retail care opereaza prin lantul de magazine specializate Ultra PRO Computers, cu 47% din afaceri, in timp ce Divizia Distributie a generat 45% din afacerile grupului. Restul de 8% din cifra de afaceri a fost realizat de Diviziile Online si Corporate.

In primul semestru al acestei an, K Tech Electronics a realizat o cifra de afaceri de 41,9 milioane de dolari, iar pentru intregul an compania estimeaz` afaceri de 105 milioane de dolari, dupa ce anul trecut a avut incasari de 84,2 milioane dolari si un profit de aproximativ 1,5 milioane dolari.

Reprezentantii companiei au precizat ca implicarea in proiectul guvernamental Euro 200 a avut ca efect majorarea cotei de piata a lantului de magazine Ultra PRO Computers, care a vandut in trimestrul trei aproximativ 4.100 de computere prin intermediul programului.

Compania a investit in aceasta perioada peste 3,5 milioane de dolari pentru dezvoltarea Diviziei Online care opereaza prin magazinul online UPshop.ro si Divizia Distributie din cadrul companiei.