Presedintele bancii portugheze Millennium Bcp sustine o fuziune cu rivalul BPI

Autor: Mediafax 26.10.2007
Banca portugheza BPI a propus o fuziune cu concurentul Millennium Bcp, al carui presedinte, Jardim Goncalves, sustine operatiunea, care ar forma cea de-a treia mare institutie bancara din peninsula Iberica, au declarat surse apropiate actionariatului Millennium, citate de Reuters.

Oferta inaintata de BPI, cel mai mare actionar al Millennium, cu o participatie de 8,9%, este valabila pana pe 15 noiembrie si evalueaza institutia bancara la 11,7 miliarde de euro. Tranzactia ar implica un schimb de actiuni, de 0,5 actiuni BPI pe o actiune Millennium.

In cursul acestui an, Millenium Bcp a intentionat sa cumpere BPI, dar incercarea de preluare a esuat.

Presedintele viitoarei banci rezultate in urma fuziunii, Banco Millennium BPI, va fi numit de Millennium, in timp ce BPI va nominaliza directorul general.

Banca si-a inceput operatiunile in Romania la 11 octombrie, prin deschiderea concomitenta a 39 de sucursale si o investitie initiala de 40 de milioane de euro atragand in prima saptamana de activitate peste 1.000 de clienti.

Obiectivele Millenium Bank Romania vizeaza o cota de piata de 1,5% in 2010, pentru ca un an mai tarziu sa ajunga la 1,9%. Pentru 2012 si 2013, cota de piata vizata este de 2,2%, respectiv 2,3%.

Banca portugheza Millennium Bank a fost unul dintre cei doi finalisti in cursa pentru preluarea Bancii Comerciale Romane, fiind insa devansata de banca austriaca Erste Bank.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro