Natuzzi angajeaza 1.000 de oameni la Baia Mare

Autor: Ioana David 25.10.2007
Producatorul italian de mobila Natuzzi va angaja aproximativ 1.000 de persoane in urmatorii doi ani la fabrica Italsofa pe care o detine la Baia Mare, ceea ce aproape ar dubla numarul de personal al companiei, de la peste 1.400 in prezent.
"Extinderea capacitatii de productie finalizata in urma cu o luna necesita si o crestere suplimentara a numarului de angajati, insa nu este usor sa gasesti oameni la Baia Mare", a spus Pasquale Natuzzi, presedintele si chief designer al grupului. La nivel de productie, grupul a intrat pe piata locala in anul 2002 prin constructia fabricii Italsofa de la Baia Mare, cea mai mare din cadrul grupului, care aprovizioneaza piata europeana. Natuzzi mai detine sapte fabrici in Italia, doua in China si doua in Brazilia. Inv estitiile totale derulate pana in prezent pe piata locala se ridica la 46 mil. euro.
"Pentru urmatorii doi ani nu avem planuri de investitii in Romania, ci vrem sa punem accent pe eficientizarea activitatii de aici", a continuat Natuzzi. Italsofa Romania a finalizat anul 2006 cu o cifra de afaceri de 75,8 mil. euro, iar pentru acest an are in vedere atingerea pragului de 100 mil. euro.
Pasquale Natuzzi a venit in Romania cu ocazia inaugurarii ieri a primului magazin sub brand propriu, in urma unei investitii de 0,6 mil. euro realizata de Class Mob, companie detinuta de Camelia Sucu.
"Avem in plan investitii de 600.000 de euro in alte doua unitati Natuzzi in Romania pe care dorim sa le deschidem in 2008", a spus Camelia Sucu, presedintele Class.
Vanzarile de mobilier sub brandul propriu Natuzzi in Romania ar putea atinge peste 1,5 mil. euro la nivelul preturilor in retail anul acesta, nivel care se estimeaza ca se va tripla in 2008.