China Shipping Romania mizeaza pe afaceri de 30 mil. euro

Autor: Marius Moldovan 15.10.2007

Compania China Shipping Romania Agency estimeaza pentru acest an o crestere a afacerilor cu 50% fata de anul trecut, cand a realizat afaceri de 20 mil. euro, datorita cresterii importurilor romanesti din China.
Compania a lansat saptamana trecuta o linie de transport containerizat numita Asia Black Sea Express (ABX), intre portul Shanghai si portul Constanta. Acest nou circuit reduce timpul de tranzit cu 4 zile, pana la 49 de zile, inclusiv cu stationarea navelor in port pentru incarcat si descarcat. "Am introdus aceasta ruta directa intre Shanghai si Constanta deoarece volumul de marfuri importate din China a crescut in utlimii ani foarte mult. Daca anul trecut s-au descarcat 1,2 mil. de containere, pentru 2007 ne asteptam la un volum de 1,5 mil. de containere", a declarat pentru ZF Cătălin Petre, general manager in cadrul companiei.
Transporturile se vor face cu 7 nave, dintre care 4 sunt proprii, iar 3 ale unor parteneri ai China Shipping Romania Agency care vor sosi saptamanal in port. Petre spune ca pentru 2008 intentioneaza sa intensifice traficul pana la 2 sau chiar 3 nave pe saptamana. Compania face parte din operatorul mondial China Shiping Container Lines (CSCL).