Ucraina va continua procesul de vanzare a combinatului Krivoi Rog

Autor: Mediafax 12.10.2007
Guvernul Ucrainei si agentia de privatizare trebuie sa continue cautarea unui partener pentru cumpararea combinatului Krivoi Rog, la care statul roman detine o participatie de 28%, chiar daca presedintele Viktor Iuscenko a blocat vanzarea, a anuntat ministerul Economiei, citat de Reuters.

Presedintele Ucrainei, Viktor Iuscenko, a blocat vanzarea combinatului Krivoi Rog, dupa publicarea unor informatii potrivit carora serviciile de securitate investigheaza conditiile in care a fost incheiat acordul privind transferul de proprietate.

"Am ajuns la concluzia, dupa studierea rezultatelor muncii efectuate de Fondul Proprietatii de Stat, ca o eventuala creare a unei companii mixte este in concordanta cu reglementarile", se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei.

Comunicatul nu a facut nicio referire la decizia lui Iuscenko sau la articolele din presa, care sustineau ca a fost gasit un partener pentru formarea companiei mixte.

Guvernul ucrainean a anuntat, in luna iulie, reluarea lucrarilor de constructie la Krivoi Rog, mentionand ca vrea sa infiinteze o companie mixta la care statul sa detina cel putin 50% din capital plus o actiune.

Mittal Steel, cel mai mare producator de otel la nivel mondial, a anuntat, anterior, ca este interesat de preluarea proiectului Krivoi Rog.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro