Tariceanu: Nu producem linguri de lemn, ci valoare adaugata mare

Autor: Mediafax 10.10.2007
Prin cerinta impusa companiei Ford de a pastra profilul Automobile Craiova, guvernul roman a dorit sa arate ca Romania nu este o tara consumatoare "de mana a doua", ci ca are dreptul sa pastreze acele activitati profitabile, un drept revendicat in numele unei tari membre UE, a declarat premierul Tariceanu, citat de Mediafax.

El a explicat astfel presei motivul pentru care in contractul de privatizare a Automobile Craiova cu Ford au fost incluse o serie de conditii care au determinat Comisia Europeana sa declanseze o investigatie asupra tranzactiei.

"Eu, ca prim-ministru, am obligatia sa asigur locurile de munca, sa le pastrez. Cred ca si dumneavoastra va doriti ca Romania sa nu fie o tara cu o industrie extraordinara de productie a lingurilor de lemn, ci sa se produca si cu cu valoare adaugata mare. In Uniunea Europeana, cand e vorba de 4.000 locuri de munca, sar toti in sus ca arsi si iau toate masurile necesare pentru a pastra acele locuri de munca", a spus Tariceanu.

Premierul a aratat ca este convins ca toate aceste consideratii vor fi prezente si in analiza CE.

Comisia Europeana (CE) a lansat astazi o investigatie privind posibilele ajutoare de stat acordate Automobile Craiova in cadrul procesului de privatizare, uzina auto fiind preluata, in luna septembrie, de grupul american Ford.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro