GE Healthcare: Aparatura medicala, o piata de 200 mil. euro

Autor: Ioana David 09.10.2007
Vanzarile de aparatura medicala din Romania pot ajunge pana la 200 mil. euro anual, insa piata variaza in functie de initiativele guvernamentale, potrivit estimarilor companiei de profil GE Healthcare.
"Credem ca dintre toate tarile balcanice, Romania are un potential de crestere datorita modernizarilor tehnologice. Guvernul a inceput deja proiecte de modernizare a spitalelor. Sectorul privat din Romania este foarte interesant. Credem ca privatizarile si parteneriatele public-privat vor intensifica investitiile in sistemul privat", a spus Gzim Ademaj, presedinte pentru Europa Centrala si de Est al GE Healthcare.
GE Healthcare are patru subdivizii, respectiv aparatura cu ultrasunete (ecografe), IT (monitoare, aparatura cardio), substante de contrast si aparatura de radiologie si imagistica, divizie care reprezinta activitatea principala a companiei.
In Europa de Est, compania lucreaza atat prin intermediul distribuitorilor, cat si la nivel de reprezentanta proprie pentru a putea avea o acoperire mai buna a pietei.
Pe piata locala, pe langa cei doi-trei distribuitori cu care lucreaza, GE Healthcare are si o echipa proprie formata din aproximativ 30 de persoane.
"Simtim foarte mult competitia pe segmentul scazut de preturi (in Romania - n. red.)", spune reprezentantul GE Healthcare. Cu toate acestea, a continuat el, vanzarile noastre din Romania nu sunt afectate, deoarece suntem prezenti pe toate palierele de pret.
Potrivit ultimelor date disponibile, reprezentanta din Romania a GE Healthcare estima pentru anul trecut o crestere a cifrei de afaceri cu peste 50%, fata de valoarea de 7,2 milioane de euro inregistrata in 2005.
Dintre cei mai importanti producatori de profil prezenti pe piata locala se numara, alaturi de GE Healthcare, Siemens, Philips, urmati de Hitachi, Toshiba si Shimadzu.