Finlandezii de la Sesca vin pe urmele Nokia

Autor: Anca Enoiu 05.10.2007
Dezvoltatorul finlandez de software pentru industria telecomunicatiilor mobile Sesca Group a intrat pe piata din Romania prin deschiderea unui centru de dezvoltare si testare la Cluj-Napoca.
Noul centru al Sesca Group va desfasura operatiuni de testare de software, servicii de dezvoltare si mentenanta in proiecte internationale. Deschiderea centrului de software pentru telecomunicatii Sesco la Cluj vine cu cateva luni inainte de deschiderea fabricii Nokia in comuna Jucu din judetul Cluj. Compania Nokia a anuntat ca va investi 60 de milioane de euro in construirea unei fabrici in comuna Jucu.
Centrul de dezvoltare si testare de software pentru telecomunicatii isi va incepe activitatea saptamana viitoare, iar in perioada urmatoare se vor efectua si angajarile de personal.
"Noul centru din Cluj-Napoca, Romania, complementeaza biroul din Praga, Republica Ceha. Impreuna, aceste centre ne ofera acces la pietele aflate in crestere rapida din tarile devenite recent membre ale UE", a declarat Harri Lahtinen, director executiv al SC Sesca Technologies S.R.L. Acesta motiveaza deschiderea unui birou in aceasta zona ca fiind parte dintr-o etapa de extindere a operatiilor in noile state membre ale UE din Europa de Est, care ofera acces la forta de munca calificata si structuri locale de cost avantajoase. "Dorim sa impartim aceste beneficii cu clientii nostri pentru a-i ajuta sa grabeasca lansarea pe piata a produselor, sa controleze calitatea si sa-si administreze costurile", a afirmat Harri Lahtinen, director executiv al SC Sesca Technologies SRL.
SC Sesca Technologies SRL este o divizie a Sesca Group, infiintata in 2005, care dezvolta software pentru industria telecomunicatiilor mobile pe platformele Symbian, Microsoft si Linux.
Grupul are companii care isi desfasoara activitatea din 1989 si are 400 de angajati experti in telecomunicatii si automatizari. In 2006, grupul finlandez Sesca a avut vanzari de 21,5 milioane de euro (fata de 13,4 milioane de euro in 2005), iar pentru 2007, veniturile sunt estimate la peste 30 de milioane de euro.
Sesca Group opereaza in Finlanda, Suedia, Estonia, Germania, Marea Britanie, Republica Ceha, Romania si China.