Sun Plaza incepe sa contorizeze cererile

Autor: Andrei Cretoiu 04.10.2007
Compania Sparkassen Immobilien, divizia de investitii imobiliare a grupului Erste, in parteneriat cu promotorul de centre comerciale EMCT, a demarat lucrarile de constructie a centrului comercial Sun Plaza, investitie ce se ridica la 150 mil. euro.
"Investitia in acest centru comercial este doar o mica parte din planurile de dezvoltare pe care le avem in Romania. In urmatorii ani valoarea investitiilor noastre se va ridica la 500 de milioane de euro", a declarat Ernst Vejdovszky, membru in consiliul de administratie al Sparkassen Immobilien.
Complexul Sun Plaza are o suprafata de 196.000 mp, din care 78.000 mp suprafata inchiriabila, si va include 170 de magazine, un hipermarket, un magazin de bricolaj si un magazin de mobila.
"Zona de sud a Bucurestiului va cunoaste in urmatorii ani o dezvoltare fara precedent, fiind practic singurul loc din Capitala unde se mai poate construi. Dej a 5 ansambluri rezidentiale urmeaza sa se construiasca aici. Pentru spatiile pe care le oferim in Sun Plaza avem peste 500 de cereri", a declarat Michael Richard, director general al EMCT.
Michael Richard a mai spus ca firma Romanian Retail Development (RRD), unul dintre asociatii EMCT si ai companiei Redevco, se afla in discutii pentru achizitionarea a patru terenuri, cu suprafete cuprinse intre 7 si 20 hectare, pentru dezvoltarea in principal a unor complexuri comerciale, potrivit Mediafax.
RRD a fost infiintata in luna septembrie 2007 si a anuntat investitii de circa 500 mil. euro in proiecte imobiliare in urmatorii cinci ani. EMCT este prezenta pe piata din Romania din 1998 si a investit pana in prezent 210 mil. euro in proiecte cu suprafete totale de 186.000 de metri patrati.