TBI Credit a dat credite de 54 mil. euro in opt luni

Autor: Liviu Chiru 19.09.2007
TBI Credit IFN, un jucator de top pe piata creditelor de consum, a vandut in primele opt luni credite in valoare de 54 de milioane de euro, dublu fata de aceeasi perioada a anului trecut.
"Estimam ca vom incheia anul curent cu peste 70.000 de contracte noi - cu o valoare totala de peste 90 de milioane de euro. Astfel, la sfarsitul lui 2007, TBI Credit va avea un portofoliu de 200.000 de contracte active", a spus Traian Baicu, directorul general al companiei. In primele opt luni, societatea a incheiat 51.500 de contracte de credit.
TBI Credit este detinuta integral de TBI Leasing, o companie specializata in leasing financiar controlata de grupul olandez TBIH Financial Service. BNR este in plin proces de inregistrare a societatilor financiare nebancare, insa nu publica date privind aceasta piata.
Potrivit datelor prezentate de companii, principalii jucatori pe piata creditelor de consum sunt BRD-Finance si Cetelem (detinuta de grupul francez BNP Paribas). Desi mai multe banci din sistem detin astfel de companii, jucatorii sunt retinuti in publicarea datelor privind evolutia acestor afaceri.