Vaillant mizeaza pe afaceri de 66 de milioane de euro

Autor: Vlad Anastasiu 17.09.2007
Filiala locala a producatorului german de echipamente de incalzire Vaillant estimeza o cifra de afaceri de 66 mil. euro in acest an, in crestere cu 27% fata de 2006, pe baza vanzarilor de centrale termice murale, care vor genera circa 29 mil. euro in businessul grupului.
Vaillant Group Romania a comercializat anul trecut aproximativ 43.000 de echipamente de incalzire, ventilatie si aer conditionat, iar pentru 2007 se preconizeaza ca vanzarile companiei sa se majoreze cu inca 10.000 de unitati.
Potrivit reprezentantilor companiei, valoarea totala a pietei echipamentelor de ventilatie, incalzire si aer conditionat din Romania se ridica la un miliard de euro, compania detinand o cota de piata de aproximativ 14%, potrivit propriilor informatii. In Romania compania detine aproximativ 2000 de puncte de comercializate a produselor, 350 de unitati de service.
Vaillant a inaugurat vineri o noua filiala la Galati, aceasta fiind a doua din tara dupa cea de la Bucuresti, deschisa in 2004. Filiala de la Galati va avea un show-room de 200 metri patrasi si este prima dintr-o serie de noua sucursale pe care grupul german doreste sa le deschida pana la sfarsitul anului 2008.
De la intrarea pe piata locala grupul german a investit circa 5 mil. euro in extinderea operatiunilor.
Grupul Vaillant este prezent in Romania prin intermediul a patru marci, Hermann, Protherm, Saunier Duval si Vaillant.
Din totalul produselor vandute in Romania, 95% reprezinta centrale murale si 5% cazane de pardoseala.
Vaillant Group, cu afaceri estimate la 2,5 mld. euro in acest an la nivel mondial, detine aproximativ 26% din piata centralelor termice murale, cu aproximativ 1,6 milioane de echipamente vandute in 2006 in intreaga lume.
Consiliul Concurentei a autorizat recent preluarea Turk DemirDokum Fabrikalarai din Turcia de catre Vaillant Saunier Duval Iberica, membra a grupului Vaillant.
DemirDokum este ultima achizitie a grupului Vaillant, compania turca fiind unul dintre cei mai mari producatori de aparate de aer conditionat si incalzire din Europa de Est, avand o cifra de afaceri de 434 milioane de euro si aproximativ 2.500 de angajati.