Elmas va vinde utilaje de constructii in Ungaria si Serbia

Autor: Ovidiu Cornea - ZF Transilvania, Cluj 11.09.2007
Producatorul de utilaje de constructii Elmas Brasov a inregistrat pe primul semestru din acest an o crestere de
25% a cifrei de afaceri, pana la 8,7 mil. euro, pe fondul dezvoltarii retailului, constructiilor sau a industriei componentelor auto.
"Principalele surse de crestere sunt reprezentate de retehnologizarea facilitatilor industriale, investitiile straine in sectorul industrial, constituirea de parcuri logistice noi, dar si de boom-ul imobiliar care implica investitii straine in zonele rezidentiale si in cele de "office", spune Marius Paraipan, directorul de marketing al Elmas Brasov.
Compania estimeaza in acest an o crestere de 35% a cifrei de afaceri, pana la cel putin 19 mil. euro. Producatorul brasovean are puncte de lucru la Bucuresti, Constanta, Suceava, Timisoara, Targu-Mures si Zalau, dar si in Chisinau si Sofia.
In timp ce regiunea Transilvaniei detine 60% din vanzarile companiei, exporturile au deocamdata o contributie redusa in volumul vanzarilor.
"In prezent exportam pe pietele din Bulgaria si Moldova prin societatile proprii create in aceste regiuni, urmand sa ne extindem in viitorul apropiat si in Ungaria si Iugoslavia", afirma Marius Paraipan.
Cifra de afaceri a companiei a crescut constant, ajungand de la 10,5 milioane de euro in 2005, la 14,1 milioane de euro in 2006.
Competitorii principali ai companiei Elmas Brasov sunt Schindler si Otis, pe sectorul instalatiilor de transport pe verticala, Still si Fiat in domeniul carucioarelor si stivuitoarelor, Kone si Stahl pe segmentul macaralelor, respectiv Megamat si Klaus in ceea ce priveste sistemele de depozitare.
Compania brasoveana, cu capital integral autohton, a anuntat investitii de 5 mil. euro in perioada 2007-2008 pentru o hala noua de productie, echipamente si utilaje.
Elmas are in prezent 240 de angajati, compania fiind partener exclusiv al unor grupuri precum Linde Material Handling, Demag Cranes&Components sau Bucher Hydraulics.