Zapp renunta la emisiunea de obligatiuni

Ziarul Financiar 06.09.2007
Compania Telemobil, cate detine pe piata locala operatorul de telefonie mobila Zapp, a anuntat ca a renuntat la planurile de a emite obligatiuni in valoare de 125 mil. dolari ? necesari pentru dezvoltarea companiei, pentru o perioada de pana la un an de zile.

"Avand in vedere conditiile actuale pe care le prezinta piata globala de credite si in acelasi timp necesitatea companiei de a merge mai departe cu planurile sale de investitii, am considerat ca este mai bine sa evaluam alte surse de finantare, in loc sa asteptam o imbunatatire a pietei financiare", a declarat Piermario Di Pietro, CEO Telemobil S.A.

"Deoarece avem suportul actionarilor, este putin probabil ca in urmatoarele 6-12 luni vom incerca din nou sa accesam piata de capital", a adaugat Di Pietro. < br />
In 26 aprilie 2007, cu ocazia unei Sedinte Extraordinare, actionarii Telemobil aprobasera emiterea de obligatiuni in valoare de 125 milioane de USD, proiect care avea ca scop principal accelerarea cresterii generale a companiei.

"Emisiunea de obligatiuni a fost vazuta ca o metoda rapida si eficienta de atragere de noi resurse financiare care urmau sa fie folosite pentru dezvoltarea generala a companiei si in special pentru extinderea retelei si lansarea unor noi servicii. Programata sa fie lansata la inceputul lunii iulie 2007, in urma unei prabusiri a pietei globale de credite care a avut loc in aceasi perioada, Telemobil S.A. impreuna cu ABN Amro au decis stoparea temporara a procesului de emitere", spun oficialii Zapp.

Conform declaratiilor facute de oficialii Telemobil S.A., compania evalueaza alte surse de finantare, inclusiv o suplimentare de fonduri din partea actionarilor.