Belgienii de la WDP intra cu 150 mil. euro pe piata logistica

Ziarul Financiar 30.08.2007
Compania belgiana Warehouses de Pauw (WDP) a cumparat cinci loturi de teren, situate pe arterele de iesire din Bucuresti, cu o suprafata totala de 942.000 de metri patrati, pentru care a platit aproximativ 16,5 milioane de euro. Terenurile se preteaza dezvoltarii unor centre logistice, iar WDP estimeaza ca valoarea cumulata a investitiilor in cele cinci proiecte ar putea depasi 150 milioane de euro. Firma va opera pe piata locala prin intermediul firmei WDP Development RO, care este un joint venture intre WDP si Jeron Biermans, companie de constructii activa pe piata locala din 2001. "WDP isi propune sa capitalizeze rapid de pe urma cresterii puternice a pietei din Romania, dar a optat pentru colaborarea cu un constructor experimentat in segmentul de real estate, care cunoaste caracteristicile tarii", au precizat reprezentantii companiei.
Doua terenuri - cu suprafete de 195.000 de metri patrati si 250.000 de metri patrati, se afla in zona industriala a Ploiestiului, in timp ce alte doua loturi se afla pe drumul spre Constanta, avand suprafete de 175.000 de metri patrati, respectiv 99.000 de metri patrati. Cel de-al cincilea teren este situat pe autostrada Bucuresti-Pitesti si are o suprafata de 222.500 de metri patrati. Compania isi propune inceperea primelor doua proiecte pana la mijlocul anului viitor, dezvoltari care vor cuprinde spatii de depozitare cu suprafete de 5.000 de metri patrati, respectiv 10.000 de metri patrati. "Prin asezarea geografica, cu acces la Marea Neagra, Romania este noua poarta logistica de acces catre Europa, dinspre est, la fel cum Le Havre reprezinta poarta de acces dinspre vest a WDP", a declarat Tony de Pauw, directorul executiv al companiei.
WDP este cel mai mare operator de pe piata belgiana a proprietatilor semi-industriale, concentrandu-se asupra constructiei de spatii logistice.