Office Depot vine la Cluj (Ziua de Cluj)

Ziarul Financiar 24.08.2007
Compania americana Office Depot, unul dintre cei mai importanti furnizori de produse pentru birouri la nivel mondial, isi va deschide la Cluj-Napoca un centru de servicii financiare, cautandu-si un sediu intr-unul dintre imobilele de birouri din oras, potrivit Ziua de Cluj.

De asemenea, principalul furnizor de servicii auxiliare al gigantului american General Electric, Genpact, isi pregateste deja sediul din Olimpia Business Center.

Potrivit informatiilor cotidianului clujean, compania americana se va muta in cateva luni intr-una din cladirile de birouri din Cluj-Napoca. Office Depot a ajuns la Cluj asistata de consultantii de la PricewaterhouseCoopers. Soc ietatea si-a stabilit deja o locatie, pe Bulevardul Muncii, unde are la dispozitie 1.500 mp.

Compania isi va desfasura aici activitatea timp de cateva luni, dar se va muta, treptat, intr-o zona mai centrala. Spatiul pe care il vor detine va avea initial in jur de 2.000 mp, dar va creste in urmatorii 2-3 ani si ar putea ajunge la 3-4.000 mp, spun surse din piata imobiliara.

In anul fiscal 2006, compania a inregistrat vanzari de 15 miliarde de dolari (produse si servicii), prin cele trei unitati - North American Retail Division, North American Business Solutions Division and International Division. Office Depot, companie infiintata in 1986 si avand sediul in Florida, are clienti in 42 de tari din America de Nord, Europa, Asia si America Latina. Este listata la bursa din New York din 1991 si este inclusa in indicele Standard & Poors 500 din 1999.