Nikon intra oficial pe piata locala

Autor: Adrian Seceleanu 06.08.2007
Skin Media, companie de distributie IT cu afaceri de 12 mil. dolari (9,6 mil. euro) anul trecut, va distribui oficial pe piata locala camerele foto produse de compania japoneza Nikon incepand cu data de 1 septembrie. Skin va distribui pe piata locala seriile de aparate foto profesionale tip DSLR si de aparate foto digitale Coolpix. Contractul semnat cu Nikon prevede numirea Skin drept centru de service autorizat pentru intreaga gama de echipamente foto Nikon, produsele companiei japoneze urmand sa nu mai fie reparate la reprezentantele externe Nikon, ci in Romania. Produsele Nikon vor fi livrate pe piata locala cu o garantie de doi ani si manuale de utilizare in limba romana.
Skin Media importa pe piata locala mai multe branduri IT si este furnizor pentru hipermarketuri si electroshop-uri precum Carrefour, Cora, Auchan, Altex si Domo. Inf iintata in anul 2000, comapnia Skin Media este importator unic al brandurilor AG Neovo, Altec Lansing, Geil, Iriver, Leadtek, Novogo si TrekStor.
In 2005, Skin avea 18 angajati si a facut un profit net de 0,3 mil. euro la afaceri de 9,4 mil. euro.
Nikon, unul din cei mai mari producatori de camere foto din lume, estimeaza ca va obtine in anul fiscal 1 aprilie 2007 - 31 martie 2008 venituri de 9,59 mld. dolari, fata de 6,94 mld. dolari in perioada precedenta. Compania a anuntat ca a vandut in perioada aprilie - iunie 760.000 de camere foto profesionale (DSLR), in timp ce livrarile de camere foto compacte au ajuns la 2,03 milioane unitati.