ABN Amro isi retrage sprijinul pentru oferta Barclays

Ziarul Financiar 30.07.2007
Dupa ce anterior anuntase ca este in favoarea ofertei facute de banca britanica Barclays, ABN Amro a anuntat astazi ca nu va recomanda actionarilor nicio oferta, informeaza Financial Times.

"ABN nu poate recomanda in prezent actionarilor sai o oferta in mod deosebit", se arata intr-un comunicat al bancii olandeze, emis astazi.

Banca olandeza sustinuse anterior oferta Barclays pentru ca era in conformitate cu "viziunea strategica" de dezvoltare a ABN. Cu toate acestea, oferta rivalilor condusi de Royal Bank of Scotland i-a determinat pe actionarii ABN sa-si revizuiasca atitudinea.

RBS a oferit 71,8 miliarde de euro, din care 93% in numerar, in timp ce Barclays si-a imbunatatit recent oferta la 66 de miliarde de euro, din care diar 37% in numerar.


"Vom continua negocierile cu cele doua parti intr-un cadru echilibrat si vom incerca sa minimalizam orice incertitudine asociata cu cele doua oferte, axandu-ne pe optimizarea celor mai atractive alternative pentru actionarii ABN", se precizeaza in comunicat.

ABN a prezentat astazi o scadere cu 7,1% a profitului aferent trimestrului al doilea, la 1,13 miliarde de euro.