Iasitex vinde 40% din terenurile proprii cu 21 mil. euro (Ziarul de Iasi)

Ziarul Financiar 24.07.2007
Compania Iasitex a vindut circa 40% din terenurile detinute, estimate la 21 de milioane de euro, unei companii cu actionari israelieni, potrivit publicatiei Ziarul de Iasi.

"In urma unui program amplu de modernizare si reorganizare a fluxurilor tehnologice, a rezultat ca poate fi disponibilizata o suprafata de 46.500 metri patrati cuprinzind terenuri si hale neutilizate, suprafata pe care S.C. Iasitex S.A. a valorificat-o prin vinzare catre firma Green Plaza SRL Bucuresti", a declarat Gheorghe Caescu, directorul general al fabricii.

Conform Oficiului National al Registrului Comertului, la societatea bucuresteana figureaza ca actionari compania olandeza Plaza Centers N.V. d in Amsterdam ce controleaza un pachet de 99,95% din actiunile firmei si este cotata la bursa din Londra, restul fiind detinut de Plaza Centers Management B.V. La rindul ei Plaza Centers N.V este controlata de o companie israeliana.

Plaza Centers deruleaza proiecte imobiliare de mai multe sute de milioane de euro pe piata romaneasca. In Bucuresti, compania adminstreaza societatea care dezvolta Dambovita Center, un proiect in valoare de 500 de milioane de euro, construit pe locul fostei Casa radio.

Plaza Centers a investit in Timisoara o suta de milioane de euro int-un complex comercial.

Iasitex este listata pe bursa Rasdaq, cu o capitalizare de piata de 15 milioane de euro.