Fabricile de confectii din Covasna se confrunta cu o criza a fortei de munca

Ziarul Financiar 09.07.2007
Fabricile de confectii din judetul Covasna se confrunta cu o criza acuta de forta de munca, conducerile unora dintre acestea apeland chiar si la sprijinul primarilor din mediul rural.
Directorul companiei de confectii Leineweber, din municipiul Sfantu Gheorghe, Keresztes Zoltan, a cerut, astazi, la o intalnire a primarilor covasneni cu conducerea Consiliului Judetean Covasna, sprijinul autoritatilor locale in privinta fortei de munca.
"N-as fi crezut in urma cu cativa ani ca in anul 2007 vom ajunge in situatia de a nu a mai gasi forta de munca. Potrivit statisticilor, in judetul Covasna sunt circa 5.000 de someri si cu toate acestea nu gasim oameni care vor sa lucreze. Este vorba de o criza generala, problema este insa ca oamenii din mediul rural nici nu cunosc ofertele noastre si de aceea apelam la sprijinul primarilor", a spus directorul Keresztes, adaugand ca, in cazul in care intr-o zona a judetului s-ar gasi 20-30 de oameni, compania le-ar asigura si transportul zilnic si s-ar organiza si cursuri de calificare pentru cei interesati. Med iafax