Salinen Austria este interesata de privatizarea Salrom

Ziarul Financiar 09.07.2007
Producatorul de sare Salinen Austria a anuntat, astazi, ca este interesat sa preia firma romaneasca de stat Salrom, urmand sa investeasca 60 milioane de euro in prima faza, si a initiat discutii cu Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) si cu sindicatele.
"Am discutat cu AVAS si sa speram sa fie organizata in vara o licitatie pentru selectarea consultantului, urmand ca privatizarea propriu-zisa sa aiba loc cel mai devreme la sfarsitul acestui an sau la inceputul anului viitor", a declarat, astazi, la o conferinta de presa, Stefan Maix, managing director al Salinen Austria.
El a precizat ca, in urma negocierilor avute cu Federatia Sindicala Romsal, care reprezinta salariatii Salrom, a fost convenit un program comun privind intentia de cooperare si dezvoltare in cazul privatizarii.
"S-au stabilit ca obiective principale, in primul rand nedivizarea societatii, modernizarea locatiilor existente si dezvoltarea lor prin investitii. Totodata, imediat dupa privatizare, 10% din actiunile societatii vor fi puse la dispozitia unui fond al salariatilor Salrom dupa modelul practicat in Austria din 1997", a spus Maix.
Investitia partii austriece va fi de 60 milioane euro, potrivit oficialului Salinen. Mediafax