Tehnologica Radion, afaceri de 70 mil. euro la semestru

Ziarul Financiar 28.06.2007
Tehnologica Radion, compania de constructii detinuta de omul de afaceri Theodor Berna, estimeaza pentru anul acesta o cifra de afaceri de peste 100 mil.euro, in crestere cu 50% fata de anul trecut, datorita proiectelor de reabilitare a strazilor care sunt in derulare in Bucuresti. Compania este unul dintre cei mai mari administratori de strazi din Capitala alaturi de companii precum Strabag, SCT, Euro Construct Trading '98 sau Delta.
"In ultimii ani am urmarit sa dezvoltam afacerea si am investit peste 10 milioane de euro in capacitati de productie de materiale de constructii utilizate pentru constructia de drumuri", a declarat Theodor Berna, directorul general si actionarul unic al Tehnologica Radion.
Compania a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 67 de milioane de euro, valoare tripla fata de cea inregistrata in 2005, datorita numeroaselor contracte de reabilitare si modernizare de strazi din Capitala. Com pania estimeaza ca pana la sfarsitul primului semestru al anului curent va ajunge la o cifra de afaceri de 70 mil. euro.
Printre cele mai mari proiecte pe care le are compania in derulare se numara modernizarea cu linii de tramvai pe Calea Mosilor (intre Mihai Bravu si Piata Unirii) si supralargirea Soselei Gheorghe Onescu-Sisesti si soseaua Ion Ionescu de la Brad.
"Proiectul de modernizare cu linii de tramvai de pe Calea Mosilor va fi finalizat in decembrie anul acesta, desi termenul final este octombrie 2008. Strategia noastra este sa finalizam lucrarile la timp si in masura in care putem sa le finalizam chiar mai devreme", precizeaza Berna.
Pentru a putea acoperi cu materiale de constructii cat mai multe santiere, compania a deschis recent o cariera de piatra in comuna Cerna, din judetul Tulcea, in care a investit peste 3 milioane de euro. Potrivit reprezentantilor Tehnologica Radion, constructia carierei de piatra de la Cerna, care contine zacamant de granit utilizat pentru lucrarile de infrastructura rutiera a fost determinata de lipsa materiei prime in acest moment pe piata constructiilor.
"Cariera de piatra de la Cerna are o capacitate de productie de 300 de tone pe ora si va deservi in principal activitatile companiei. Insa, excedentul de materiale de constructii va fi livrat si catre alte companii de constructii", explica Berna.