Investitie de 130 mil. euro in noul sediu Petrom

Ziarul Financiar 27.06.2007
Petrom va investi circa 130 milioane euro pentru constructia noului sediu, denumit Petrom City, din care 80 milioane euro pentru constructia propriu-zisa a cladirilor administrative, proiectul urmand sa includa un centru de date si o centrala electrica, a anuntat, astazi, compania.

Petrom City va fi construit pe un teren din soseaua Straulesti, in Capitala, aflat in proprietatea companiei petroliere. Terenul din Straulesti are o suprafata totala de 200.000 metri patrati, iar suprafata desfasurata a noului sediu va fi de 100.000 metri patrati.

Din suma totala, Petrom va aloca 80 milioane euro pentru constructia cladirilor administrative, zece milioane de euro pentru ecologizarea zonei si sase milioane euro pentru constructia infrastructurii stradale, in lungime totala de 1,7 kilometri.

Complexul Petrom City va fi format din cinci cladiri, respectiv trei cladiri administrative, un centru de date si o centrala pentru producerea de energie electrica si va avea si un garaj, cu circa 1.000 locuri de parcare.

Centrul de date, care va fi construit in incinta Petrom City, va sustine activitatea companiei austriece OMV (actionarul majoritar al Petrom), precum si a filialelor sale din toata lumea.

Petrom City va reuni toti angajatii Petrom din toate sediile sale din Bucuresti si din Ploiesti, respectiv 2.500 angajati care se vor muta in noul sediu, incepand din 2009-2010.