Salariatii Ceramica au vandut 65% din companie pentru 22 mil. euro (Update)

Ziarul Financiar 22.06.2007
Un pachet de 65,8% din actiunile producatorului de placi ceramice Caramica Iasi (CERE) s-au trasferat la finele sedintei de tranzactionare de pe bursa RASDAQ, prin intermediul a doua tranzactii speciale care s-au realizat la un pret de 6,58 lei/actiune, cu 39% mai mic decat cotatia din piata a actiunilor.

Valoarea totala a tranzactiilor s-a ridicat la 70,7 mil. lei (22 mil. euro), evaluand compania la aproape 34 mil. euro.

Cele doua tranzactii speciale au fost inregistrate la ora 14:30 pe piata ofertelor publice (POFBS).

Dupa desfiintarea asociatiei salariatilor (PAS) in luna mai a acestui an, un pachet de 41,5% din actiunile Ceramica au intrat in posesia managerilor si salariatilor companiei, revenind in actualitate discutiile privind o posibila preluare a acesteia de catre un investitor strategic sau a unui fond de investitii. Pot rivit unor surse din piata exista o intelegere intre un grup de salariati care detineau peste 55% din companie ca acestia sa vanda impreuna aceluiasi investitor.

Printre cei mai importanti actionari ai Ceramica, dupa desfiintarea PAS se numarau Corneliu Lucaci, fostul director general, care detinea 6,37% din actiuni si Aurel Tarciniu, actualul director al companiei, cu 6,13% din actiuni. In cazul in care au vandut astazi, cei doi au incasat fiecare cate 2 mil. euro.

Actiunile Ceramica se tranzactionau ieri in piata la 10,5 lei/actiune, dupa ce au crescut de peste 2,5 ori de la inceputul acestui an.