FT: Compania slovena Petrol este interesata sa cumpere 25% din Rompetrol

Ziarul Financiar 14.06.2007
Compania slovena Petrol este interesata de preluarea a 25% din actiunile Rompetrol si a avut deja negocieri cu proprietarul grupului, Dinu Patriciu, potrivit Financial Times.
Informatia a fost infirmata insa de omul de afaceri. Patriciu a precizat ca a discutat presedintele companiei slovene, Marko Kryzanowski, dar nu in legatura cu o posibila achizitie a unei participatii la Rompetrol, ci exclusiv despre contracte comerciale.

"Acum vreo luna am avut o discutie, la Bucuresti, cu Kryzanowski, dar a fost strict legata de contracte comerciale", a declarat Patriciu.

El a adaugat ca ar putea fi vorba despre o confuzie facuta de Financial Times, cotidian care il citeaza pe presedintele Petrol in legatura cu intentia companiei slovene de a prelua actiuni Rompetrol.

Patriciu a afirmat de mai multe ori in acest an ca va vinde10-25% din actiunile grupului. Prin aceasta tranzactie vor renunta la actiuni atat Patriciu, cat si actionarul minoritar al grupului. Omul de afaceri a mai spus ca mai multe companii petroliere si fonduri de investitii sunt interesate sa cumpere actiuni Rompetrol, fara sa le mentioneze vreodata. Mediafax