Razboiul pentru cea mai mare barca din lume

Ziarul Financiar 23.07.2008
Tom Perkins, Jim Clark si Joe Vittoria, trei manageri de top, pasionati de navigatie, s-au luptat pe viata si pe moarte pentru titlul de stapan al marilor, scrie BUSINESS Magazin.
In cautarea vasului perfect s-au razboit cu tehnologie de ultima generatie si materiale inovatoare. Aventurile nautice ale celor trei magnati sunt dezvaluite intr-o carte aparuta recent: "Mine?s Bigger: Tom Perkins And The Making Of The Greatest Sailing Machine Ever", de David A. Kaplan. Fiecare dintre cei trei se afla la varsta pensionarii si a lasat in urma companii care au scris istoria businessului.
Tom Perkins detine grupul de investitii Kleiner Perkins Caufield & Buyers, a fondat Genentech, prima companie de biotehnologie in adevaratul sens al cuvantului, si se afla printre cofondatorii Google. Iar dincolo de afaceri, a reusit performanta de a fi sotul numarul cinci al scriitoarei Danielle Steel.
Jim Clark a lansat in Silicon Valley start-up-uri care in timp au ajuns sa valoreze cu totul trei miliarde de dolari (inclusiv Netscape), iar Joe Vittoria este fostul director executiv al gigantului Avis.Perkins si-a urmat ideea de a crea cea mai mare, mai rapida si mai inovatoare barca din lume dupa ce a implinit 70 de ani, adica dupa 2002.
Cititi mai multe despre lupta pentru cea mai mare barca din lume pe www.businessmagazin.ro