Britanicii de la Argo dubleaza ancorele din Shopping City Sibiu

Autor: Cristi Moga 22.07.2008
Shopping City Sibiu va deveni unul dintre cele mai mari parcuri de retail.

Compania britanica Argo Real Estate Opportunities Fund, care detine centrul comercial Shopping City Sibiu, achizitionat in urma cu doi ani de la firma belgiana BelRom, va aduce in cadrul proiectului competitie directa pentru trei dintre cele mai importante ancore, respectiv hipermarket, retailer de mobilier si lant de electronice si electrocasnice.
Astfel, langa hipermarketul Real, deschis inca din anul 2006, va fi deschisa si o unitate Carrefour, alaturi de retailerul Mobilia va veni si un magazin Mobexpert, in timp ce Media Galaxy va intra in competitie cu Flanco World.
Cele trei unitati noi (Carrefour, Mobexpert si Flanco) vor fi deschise in luna noiembrie a acestui an, cand va fi inaugurat si un magazin Proges, care comercializeaza produse pentru amenajari interioare, si o galerie comerciala cu 30 de magazine.
Parcurile de retail au in general cate o singura ancora puternica pentru fiecare dintre aceste segmente, insa in cadrul dezvoltarilor de mari dimensiuni este posibila si o strategie de creare a unei "competitii interne", cum se intampla si in cazul proiectului Baneasa, spre exemplu, unde pot fi gasite atat o unitate IKEA, cat si un magazin Mobexpert.
Agentul exclusiv de inchiriere a proiectului Shopping City Sibiu este firma de consultanta imobiliara Cushman & Wakefield Activ Consulting.
Shopping City Sibiu va deveni in urma acestei extinderi unul dintre cele mai mari parcuri de retail din afara Bucurestiului, cu o suprafata inchiriabila de 85.000 de metri patrati, pozitie pentru care se lupta cu proiecte precum ERA Shopping Park Iasi, dezvoltat de Omilos. Argo investeste in aceasta extindere 34 mil. euro, dupa ce a platit la sfarsitul anului 2006 aproximativ 83 mil. euro pentru achizitia proiectului.
Compania a inaugurat in prima parte a acestui an cel de-al doilea proiect de pe piata locala - Shopping City Suceava, care a implicat investitii de 70 de milioane de euro si are printre chiriasi Carrefour, BauMax, Mobexpert sau Media Galaxy. Pe de alta parte, la Sibiu au fost anuntate si alte proiecte de centre comerciale, printre cele mai importante fiind cele ale austriecilor de la CA Immo, precum si un mall Tiago, care va fi dezvoltat de nord-irlandezii de la Mivan.