Sapte firme lupta pentru autostrada Timisoara-Arad

Autor: Catalin Lupoaie 04.07.2008
Contractul pentru atribuirea lucrarilor de constructie a autostrazii Timisoara-Arad, cu o distanta de 32 km, va fi semnat in perioada 20-25 septembrie si va avea o valoare de 270 mil. euro, potrivit unui anunt al Ministerului Transporturilor.
Finantarea este asigurata printr-un contract in valoare de 200 mil. euro de la Banca Europeana de Investitii (BEI), in timp ce restul de 70 mil. euro va fi asigurat de Guvern.
Pentru acest proiect s-au precalificat sapte companii si consortii - Strabag (Austria), Mota Engil (Portugalia), joint-venture Condote/CMC di Ravenna (Italia), joint venture Aktor/ Pantechniki (Grecia), Colas (Franta), joint venture FCC/ Astaldi (Spania/Italia) si joint venture Impreglio/Itinera (Italia). Proiectul include constructia a 32 km, 24 de lucrari de arta (poduri si pasaje), un nod rutier si doua spatii de servicii.
Termenul de depunere a ofertelor tehnice este 18 august 2008, iar criteriul de adjudecare este constituit de pretul cel mai scazut. Durata de realizare a lucrarilor la autostrada va fi de 24 de luni, cu o perioada de garantie de 24 de luni.
Un alt proiect de autostrada anuntat recent de Ministerul Transporturilor este Cernavoda-Constanta, cu o lungime de 50,8 km, al carui castigator va fi anuntat in perioada 28-31 octombrie, perioada in care lucrarile erau prevazute sa fie finalizate potrivit unui anunt facut de Ministerul Transporturilor la sfarsitul anului 2005.