TotalSoft a incasat peste 8 mil. euro in S1

Autor: Sabin Popescu 02.07.2008
TotalSoft, producator local de software pentru mediul de afaceri, a inregistrat o cifra de afaceri de 8,4 mil. euro in primul semestru, iar nivelul profitului EBITDA (inainte de deducerea dobanzilor, impozitelor, deprecierii si amortizarii) a ajuns la 1,8 mil. euro.
Ambii indicatori financiari au crescut cu 20% comparativ cu aceeasi perioada din 2007. Pentru sfarsitul anului curent, compania vizeaza atingerea unui EBITDA de 4 mil. euro, la afaceri de 16,5 mil. euro.
"Estimarile noastre pentru 2008 raman valabile, dar suntem increzatori ca le vom depasi", a declarat Liviu Dragan, directorul general al TotalSoft. Solutia de planificare a resurselor intreprinderilor (ERP) Charis-ma Enterprise a adus peste 50% din veniturile companiei in primul semestru, in timp ce aplicatia de management al proiectelor Primavera a avut o pondere de 20% din totalul afacerilor, generand 1,7 mil. eur o. TotalSoft estimeaza ca solutia Primavera ii va aduce anul acesta venituri de 3 mil. euro.
Dragan a precizat ca biroul din SUA si-a inceput activitatea la sfarsitul lunii mai a acestui an si urmareste mai multe lead-uri pentru produsele Charisma Medical, Charisma Office Automation, dar si pentru proiecte de outsourcing.