Producatorul Budweiser rascumpara actiuni pentru descurajarea InBev

Ziarul Financiar 29.06.2008
Anheuser-Busch, in incercarea de a limita actiunea investitorilor, dupa ce aceasta a refuzat oferta de preluare ostila, in valoare de 46,3 miliarde dolari (29,47 miliarde euro), venita din partea InBev, a hotarat sa rascumpere actiuni cu banii obtinuti din reducerea costurilor cu aproape 1 miliard de dolari anual.

Cel mai mare producator de bere american a estimat pentru 2008 cel mai mare avans al profitului din ultimii sase ani, a declarat CFO-ul companiei, Randolph Baker.

Boardul executiv a considerat oferta venita din partea InBev ca fiind prea mica, conform declaratiilor CEO-ului August A. Busch IV. "Pretul pe care InBev in propune, de 65 de dolari pe actiune, presupune o reducere a costurilor pe care Anheuser-Busch o poate indeplini in mod independent".

Anheuser-Busch a anuntat aceste planuri la peste doua saptamani dupa ce InBev si-a aratat intentia de a prelua producatorul american, aducand sub acelasi nume brandurile Budweiser, Stella Artois, Beck's si Bass. Respingerea ofertei ar putea obliga InBev sa mareasca pretul cu inca 7 miliarde de dolari, sau 75 dolari/actiune, pentru a evita o preluare ostila, prin propunerea unui nou board director, a declarat pentru Bloomberg Malcom Polley, presedinte al Stewart Capital Advisors LLC.