Halliburton renunta la preluarea Expro

Ziarul Financiar 22.06.2008
Compania de servicii petroliere americana Halliburton a declarat ca a incheiat discutiile pentru preluarea rivalului britanic Expro, dupa ce aceasta a refuzat deschiderea unei licitatii si a optat pentru o oferta de 1,8 miliarde lire sterline (2,28 miliarde euro), informeaza Reuters.

Directorii executivi ai Expro International Group au recomandat acceptarea ofertei venite din partea firmei de brokeraj Candover si a bancii de investitii Goldman Sachs, de 1,61 penny pentru o actiune, decizia urmand a fi luata luni, in cadrul unei sedinte.

Halliburton a declarat ca a marit oferta la 1,625 penny pentru o actiune, cu conditia ca aceasta sedinta sa fie amanata si sa aiba loc o adunare generala a actionarilor in care sa fie luate in considerare ambele oferte.

Totusi, Expro nu a considerat ca oferta venita de la Halliburton este indeajuns de mare pentru a deschide o licitatie, se arata intr-un comunicat al Halliburton.

Conform Sunday Telegraph o serie de investitori vor incerca blocarea discutiilor, afirmand ca oferta venita de la Halliburton ar fi trebuit sa fie luata in considerare de catre directorii Expro.