Ce spun viitorii consilieri ai Primariei

Autor: Doina Anghel 17.06.2008
Noii consilieri alesi in Consiliul General al Municipiului Bucuresti asteapta sa discute cu primarul general ales Sorin Oprescu, inainte de a se pronunta asupra proiectului Esplanada, care este sustinut de actualul primar general Adriean Videanu (PD-L).
Dan Meran, primul pe lista de consilieri ai Partidului National Liberal, a spus ieri pentru ZF ca va sustine dezvoltarea unui proiect pe terenul din zona Bibliotecii Nationale, insa acesta nu trebuie sa fie neaparat o cladire de birouri, ci si un proiect socio-cultural de care Bucurestiul ar avea nevoie.
"Ca membru in comisia de urbanism a CGMB eu nu am fost de acord cu unele 'accese' din acest proiect - blocurile foarte inalte. Nu cred ca in Capitala este nevoie de asa ceva", a spus Meran. Con silierii liberali urmeaza sa se intalneasca cu primarul ales, Sorin Oprescu inainte de a decide asupra proiectului.
Doru Giugula, consilier PSD, spune ca nu este la curent cu planurile lui Sorin Oprescu de a transforma proiectul Esplanada intr-un parc. "Eu nu sunt de acord cu proiectul lui Liviu Negoita si Adriean Videanu, dar nu cunosc proiectul lui Oprescu. Daca acesta este in interesul bucurestenilor, il vom vota", a spus Giugula.
Actualul viceprimar general Razvan Murgeanu (PD-L) considera ca proiectul prezentat de TriGranit este bun, in folosul bucurestenilor, iar construirea unui parc, asa cum a anuntat Oprescu, ar dura prea mult pana sa devina functional.
El a aratat si ca situatia juridica a terenurilor din zona este complicata, multe parcele fiind revendicate, in vreme ce altele se afla in proprietatea guvernului.