Signal Iduna tinteste primul loc in asigurari de sanatate

Autor: Angela Placinta 17.06.2008
Compania germana Signal Iduna Asigurari de Viata, autorizata saptamana trecuta de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, urmareste sa devina primul jucator de pe piata locala a asigurarilor de sanatate.
"Misiunea noastra este de a deveni lideri pe piata asigurarilor de sanatate. Am creat pachete inovatoare si competitive de produse care ofera clientilor nostri posibilitatea de a alege produsul cel mai potrivit nevoilor lor. Am investit si vom continua sa investim in formarea unei echipe de foarte buni profesionisti", a declarat Sinziana Maioreanu, business development manager al Signal Iduna.
Pe langa asigurari de sanatate, compania va mai vinde asigurari de viata si de accidente.
Clientii pe care ii vizeaza asiguratorul sunt companiile de talie medie si mare si persoanele fizice cu venituri medii si ridicate.
"Avand in vedere potentialul pietei de asigurari din Romania, de peste 2 miliarde de euro, si cresterea anuala semnificativa a acesteia, Romania ofera oportunitati interesante de dezvoltare, in special in domeniul nostru de specializare, acel al asigurarilor private de sanatate, care in tara noastra se afla inca in stadiu incipient de dezvoltare", a mai spus Maioreanu.
Inainte de a fi recrutata de germanii de la Signal Iduna, Maioreanu a fost directorul general adjunct al Interamerican Pensii.
Filiala romaneasca a Signal Iduna va fi condusa de Sorina Niculescu, fostul director general al Omniasig Addenda, companie de asigurari de sanatate care a fost desfiintata, iar portofoliul i-a fost preluat de Omniasig Asigurari de Viata.
Signal Iduna Asigurari de Viata are un capital social de 7 milioane de euro si 35 de angajati.
Signal Iduna este unul dintre cele mai mari grupuri financiare din Germania, cu prime brute subscrise de 4,5 miliarde de euro in 2006.
Grupul desfasoara operatiuni in asigurari, reasigurari, managementul activelor si servicii bancare si are 10 milioane de clienti in Germania, Elvetia, Polonia si Ungaria.