Afacerile Marsh au crescut cu 82% in primul trimestru

Autor: Angela Placinta 13.06.2008
Marsh, filiala locala a celui mai mare broker de asigurari din lume, a incheiat primul trimestru din acest an cu o cifra de afaceri de 2 milioane de euro, in crestere cu 82% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. In primele trei luni din 2007, compania a inregistrat venituri de 1,1 milioane de euro.
Brokerul, care lucreaza doar cu clienti corporate, a plasat in aceasta perioada polite de asigurare in valoare de 14 milioane de euro ca prime brute subscrise, fata de 8 milioane de euro in aceeasi perioada a anului trecut, inregistrand astfel o crestere de 75%.
Jumatate din contractele intermediate sunt asigurari auto, 20% - asigurari property, 15% - raspundere civila, 5% - transporturi, 5% - employee benefits (beneficii oferite angajatilor de catre angajatori, cum ar fi asigurari de viata, de sanatate sau pensii facultative) si 5% - alte tipuri de polite.
Pentru acest an, Marsh si-a bugetat venituri de circa 7,6 milioane de euro, in crestere cu 25% fata de 2007. Compania intentioneaza sa se dezvolte mai ales pe segmentul beneficiilor oferite de catre companii angajatilor, care ar putea sa isi dubleze ponderea in portofoliu pana la sfarsitul anului.
Alti brokeri de mari dimensiuni de pe piata locala sunt Porsche, compania captiva a importatorului auto Porsche, Aon, Gras Savoye, Asigest sau EOS Risq.
Pe piata romaneasca activeaza circa 400 de brokeri de asigurari, care au realizat venituri de 103 milioane de euro anul trecut, cu 45% peste nivelul din 2006. Valoarea politelor intermediate anul trecut a fost de 640 de milioane de euro, reprezentand aproape 30% din piata asigurarilor, potrivit datelor Uniunii Nationale a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari (UNSICAR). Comparativ cu anul anterior, primele brute subscrise intermediate de brokeri au urcat cu 83%.
Piata asigurarilor a ajuns la 2,15 miliarde de euro anul trecut, cu 32% peste valoarea din 2006, cresterea fiind sustinuta de asigurarile auto si cele de viata.
Primele brute subscrise din asigurari generale au fost de 1,7 miliarde de euro, 72% din acestea provenind din asigurari auto.
In primele trei luni ale acestui an, piata locala a asigurarilor a fost de 2,38 de miliarde de lei (645 de milioane de euro), in crestere cu 17%, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor. La sfarsitul lunii martie, numarul contractelor in vigoare era de 8,4 milioane pe partea de asigurari generale si de 7,37 milioane pe partea de asigurari de viata.