Pehart Tec Dej dubleaza productia de hartie pentru servetele

Autor: Anca Rif, ZF Transilvania 03.06.2008
Compania Pehart Tec, producator de articole din hartie tissue (servetele, hartie igienica si prosoape din hartie), a anuntat un proiect de investitii de aproximativ 20 de milioane de euro pentru urmatorii doi ani, destinat dezvoltarii capacitatilor de productie.
"Intentia noastra este sa ajungem la o capacitate de productie a hartiei tissue de 150 de tone anual, ceea ce inseamna aproximativ 48 de milioane de euro pe an din acest segment, mai mult decat dublu fata de valoarea realizata in acest moment", a declarat pentru ZF Transilvania Stelian Hotoiu, director economic al Pehart Tec.
Anul acesta compania Pehart Tec va investi aproximativ 4,5 milioane de euro in dezvoltarea diviziei de produse finite. Compania a finalizat anul trecut o investitie de aproximativ
8 milioane de euro in modernizarea capacitatilor de productie pentru hartia tissue.
Conducerea companiei estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de aproximativ 22,7 mil. euro, in crestere cu 60% fata de anul trecut. Reprezentantii Pehart Tec au mai spus ca in perioada urmatoare compania se va orienta mai mult spre valorificarea produsului finit, respectiv hartia igienica sau servetelele si prosoapele de bucatarie, care vor fi comercializate sub brandul Pufina.
Anul trecut compania a dezvoltat colaborari cu marile magazine de retail, iar in acest moment vanzarile prin aceste retele reprezinta 40% din totalul vanzarilor de produs finit. In prezent, hartia tissue ca prefabricat realizeaza cea mai mare pondere in cifra de afaceri a companiei.
Pehart Tec a realizat anul trecut o cifra de afaceri de
14,35 mil. euro, aproape dublu fata de 2006 cand acest indicator s-a cifrat la 7,3 mil. euro. Potrivit conducerii companiei, piata de hartie tissue este in continua crestere. "In plus, investitiile in capacitatile de lucru au generat o crestere semnificativa a productivitatii si implicit a indicatorilor financiari", a precizat Stelian Hotoiu.
Potrivit propriilor estimari, Pehart Tec detine aproximativ 10% din piata de hartie tissue din Romania, iar pe segmentul de suporturi alveolare pentru oua, compania distribuie incepand din 2006 la toate avicolele din tara.
Compania Pehart Tec face parte incepand din 2005 din grupul de firme MG TEC din Dej, care se numea anterior Metalicplas, dupa denumirea primei companii din grup. Compania Metalicplas Impex a fost infiintata in 1995 ca o afacere de familie, capitalul de pornire fiind de 20.000 de lei vechi. In prezent MG TEC Grup include zece companii, care deruleaza activitati in industria sarmei, in constructii si tamplarie PVC. In 2006, MG TEC Grup a inregistrat o cifra de afaceri de 29 milioane de euro si este controlat de omul de afaceri Ioan Tecar. In prezent, grupul MG TEC include companiile Metalicplas Impex, Pehart Tec, TermoTec, Metalicplas-Distribution, Terminvest, Izotec, Samus-Constructii, Tecar-San, si Expo-AutoTec.