Incepe constructia Csiki Plaza Mall din Miercurea-Ciuc

Ziarul Financiar 03.06.2008
Dezvoltatorul Plaza Centers a inceput constructia primul mall din Miercurea-Ciuc, Csiki Plaza Mall, investitia ridicandu-se la suma de 25 milioane euro, se arata intr-un comunicat al companiei.

Centrul comercial este construit pe locatia unei foste fabrici. Mall-ul va avea in jur de 14.000 metri patrati suprafata inchiriabila, 29.000 metri patrati suprafata totala si 600 de locuri de parcare.

"Construim primul centru comercial din Miercurea Ciuc, si totodata singurul centru comercial pe o suprafata de 100 de kilometri. Intentionam sa realizam un proiect exceptional, de aceea si investim o suma foarte mare, de 25 de milioane euro, in acest proiect care va fi caracterizat de finisaje de calitate, precum si accesul facil al vizitatorilor la magazine. Ne vom respecta si promisiunea facuta autoritatilor locale, aceea de a realiza un sens giratoriu langa mall si de a repara soseaua din jurul proiectului. Acestea vor ajuta la fluidizarea traficului din zona si obtinerea unui acces mai usor in mall", a declarat Luc Ronsmans, Country Manager Plaza Centers Romania.

Plaza Centers a realizat centre comerciale importante in Ungaria, cum ar fi: Arena Plaza, Duna Plaza, Alba Plaza, Csepel Plaza, Debrecen Plaza, Gyor Plaza, Nagykanizsa Plaza, Kaposvar Plaza, Miskolc Plaza, Nyir Plaza, Szeged Plaza, Szolnok Plaza, Zala Plaza, Balaton Plaza, Pecs Plaza, Savaria Plaza sau Sopron Plaza.

Compania a intrat pe piata romaneasca la finalul anului 2006 si pana in acest moment a initiat sapte proiecte de real estate, estimand o investitie de 2 miliarde euro in patru ani. Cele sapte proiecte sunt situate in Bucuresti, Hunedoara, Iasi, Miercurea Ciuc, Slatina, Targu Mures si Timisoara. Compania intentioneaza sa dezvolte o retea de aproximativ 15 mall-uri in orase din intreaga tara.