Traian Basescu: Prezenta la vot nu este doar un drept, ci si o responsabilitate

Ziarul Financiar 29.05.2008
Presedintele Traian Basescu face un apel la cetatenii romani cu drept de vot sa se prezinte duminica 1 iunie la urne, in cadrul alegerilor locale pentru desemnarea consilierilor locali, a celor judeteni, a presedintilor de Consilii Judetene si a primarilor.

Presedintele a reamintit intr-o declaratie facuta la Palatul Cotroceni ca, la finele anului trecut, romanii au votat pentru introducerea votului uninominal si ca, tinand seama de acest fapt, Parlamentul a decis ca presedintii Consiliilor Judetene sa fie alesi prin vot majoritar uninominal. Potrivit presedintelui, previziunile unei participari reduse la vot il determina sa faca un apel catre romani pentru a veni la urne la alegerile locale.

Seful statului a argumentat ca viata de zi cu zi a fiecarui cetatean depinde de cei alesi in administratia locala. "Ca litatea vietii fiecaruia dintre romani depinde de cei care vor fi alesi duminica. De aceea, participarea la vot este esentiala. Nu putem sa nu ne implicam in decizie prin neparticiparea la vot, iar pe de alta parte sa ne exprimam nemultumirea", a spus presedintele. De aici vine responsabilitatea fiecaruia dintre noi, a adaugat seful statului.